Lokalna samouprava

Velike vesti za Pirot: Senat Univerziteta u Nišu podržao inicijativu Grada Pirota za otvaranjem fakulteta tipa FON-a u našem gradu

Gradonačelnik Pirota, mr Vladan Vasić, večeras je gostujući u emisiji Oni kažu, na TV Pirot izjavio da je Senat Univerziteta u Nišu dao pozitivno mišljenje o ideji da Pirot postane univerzitetski centar osnivanjem fakulteta poput FON-a, a koji bi bio deo Univerziteta u Nišu.

Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

-Univerzitet u Nišu podržava inicijativu za osnivanje novih fakulteta u sastavu Univerziteta u Nišu. Postoji obaveza osnivača, Vlade Srbije, za izradu elaborata koji će sadržati razloge za osnivanje ustanove. Senat Univerziteta u Nišu smatra da je pored inicijative za osnivanje novog fakulteta, treba da razmotri ideja da se u Pirotu osnuje i visokoškolska jedinica bez statusa pravnog lica nekog od fakulteta Univerziteta u Nišu, sa odgovarajućim studentskim programom u skladu sa potrebama privrede i javnih službi Grada Pirota i Južne i Istočne Srbije-navodi se u zaključku Senata Univerziteta u Nišu.

Pogledajte celu emisiju:

Gradonačelnik Vasić je istakao da će Vladi Srbije biti ponuđeno da Grad Pirot finansira izradu elaborata, a da ga radi neko od reprezentativnih fakulteta, poput FON-a iz Beograda.

Ovaj sadržaj je deo projekta Investicije po meri građana, u okviru Konkursa Grada Pirota za sufinansiranje medijskih projekata u 2023. godini

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker