Salon knjiga i grafika

“Uživaonice” za decu iz celog Okruga – Druženje sa piscem Aleksandrom Janjuševićem

Juče i danas, na Dečjim danima u okviru Salona knjige i grafike, sa  piscem Aleksandrom Janjuševićem, družilo se preko 700 učenika osnovnoškolskog uzrasta. Pored učenika iz pirotskih osnovnih škola, ove godine je prvi put organizovan dolazak dece iz ostalih opština Pirotskog okruga. Ovaj pisac, koji stvara isključivo za decu, iz Pirota odlazi sa najlepšim utiscima, Salon knjige i grafike u potpunosti je ispunio njegova očekivanja, prezadovoljan je gostoprimstvom Piroćanaca a od dece sa kojom je kako kaže uživao na svim radionicama, dobio je inspiraciju za svoje dalje stvaralaštvo.  

Pisac ističe da su od druženja  sa decom za njega parvo uživanje ali da je to drugi stepenik puta na koji se deca moraju usmeravati dok prvi stepenik čine roditelji koji bi morali da čitaju svojoj deci od najranijih dana.

Druženje sa decom na Salonu gnjige i grafike za njega nisu radionice već  “uživaonice” jer kako kaže, ima mnogo dece na uzrastu od prvog do četvrtog razreda koja vole da čitaju. On priznaje da i sam uči od dece i dobija inspiraciju za dalji rad. “Mnogo pesama je nastalo baš kao odgovor na njihov odgovor. Učimo od dece, ona su neiskvarena, nevina i jedina čista bića na planeti. Mislim da ih vredi slušati i da ih treba sa pažnjom i ozbiljno shvatati. Mi bismo trebali da se podignemo na nivo deteta da bismo i mi bili bolji. Naš uspeh se meri uspehom naše sopstvene dec ali i uspehom ove dece koju mi pisci uvodimo u čarobni krug knjige” – istakao je pisac, Aleksandar Janjušević.

Janjušević je prvi put u Pirotu  iz koga će, kako kaže otići sa najlepšim utiscima. Na njegovoj karti Srbije , gde beleži svaki grad u kojem gostuje, od juče je naziv Pirot podebljan. “Neka samo sedmoro ili osmoro, od 800 koliko će dobiti neku informaciju od mene, ode zadovoljno kući, ja ću biti zadovoljan i srećan” – poručio je pisac, Aleksandar Janjušević.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker