Sport

Uroš se lavovski borio za medalju na izuzetno jakom turniru u Portugaliji, plasirao se u 10 najboljih, što je, samo po sebi, ogroman uspeh!

Na jednom od najjačih svetskih turnira serije A koji je održan u Matosinhosu u Portugalu na kome su učestvovali samo najbolje rangirani svetski karatisti,  takmičar Karate kluba Proleter iz Pirota, Uroš Mijalković , nastupio  je u kategoriji do 84kg u kojoj je bilo 90 takmičara. 

U prvom kolu Uroš je pobedio  italijana Giacani Lorenza 4:0. U drugom kolu u izjednačenom meču izgubio je  u poslednjim sekundama od Turčina Arslana 0:1 koji je ulaskom u finale obezbedio Urošu da radi repasaž mečeve. U trećem kolu Uroš je pobedio Poljaka Florzaka koji je osvajač srebrne medalje poslednjeg turnira serije A dok je u četvrtom meču čudnim sudijskim odlukama izgubio od Ukrajinca Plaksienka 3:4 ponovo u poslednjim sekundama meča. Ostaje osecaj da je Uroš mogao svojim kvakitetom do medalje, ali za utehu je da je ovo treći turnir serije A  ove godine na kome se naš takmičar plasirao u prvih deset-kaže Urošev trener Nenad Đorđević.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker