Obrazovanje

UČENICI SREDNjE STRUČNE ŠKOLE NA RAZMENI U HOLANDIJI U OKVIRU PROGRAMA ERAZMUS +

Četiri učenika Srednje stručne škole u pratnji 2 profesora, Nataše Gligorijević i Alide Milošević, ove nedelje borave u Holandiji u okviru programa Erazmus+ koji finansira Evropska Unija.

U periodu od 16. do 26. februara, koliko traje ova razmena, učenici će raditi, živeti i družiti se sa vršnjacima iz više zemalja iz Evropske Unije: Holandije, Grčke, Poljske, Francuske, Gruzije, Bugarske, Rumunije, Ukrajine, Srbije, Tunisa.


Ovo je druga godina zaredom kako naša škola učestvuje u ovom projektu, a benefiti su višestruki, kako za učenike, tako i nastavnike. Učešćem u ovom projektu jačamo naše kapacitete za sprovođenje međunarodnih projekata, unapređujemo nastavu i vannastavne aktivnosti. Poseban akcenat se stavlja na rad sa učenicima koji se školuju po individualnom obrazovnom planu, a to je i jedan od glavnih ciljeva programa Erazmus+, pružanje jednakih šansi svim učesnicima.
Kroz radionice, prezentacije i zajedničke aktivnosti svi učesnici ove razmene rade u mešovitim grupama. Radni jezik je engleski jezik, tako da će učenici jačati jezičke kompetencije, upoznaće se sa vršnjacima iz drugih zemalja, upoznati njihove običaje, razvijaće komunikaciju, i na taj način razvijamo kod đaka multikulturalnost i toleranciju. Poseban deo razmene su tematske večeri, gde svaka zemlja predstavlja svoje običaje, gastronomiju i istorijsko-kulturne znamenitosti.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker