Gradska hronikaOstale vesti

U poslednjih nedelju dana – 16 SAOBRAĆAJNIH NEZGODA. Slede pojačane kontrole!

Policijska uprava u Pirotu obaveštava građane da se u protekloj nedelji (18.12 – 24.12.2023. godine) na teritoriji Policijske uprave u Pirotu dogodilo 16 saobraćajnih nezgoda, od toga 2 sa povređenim licima, u kojima su 2 lica zadobila lake telesne povrede i 14 saobraćajnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom.


Povodom obeležavanja predstojećih praznika, apelujemo na građane da poštuju pravila saobraćaja, naročito onih koji se tiču psihofizičkih uslova za upravljanje vozilom. Policijski službenici sdaobraćajne policije Policijske uprave u Pirotu, u narednom periodu će vršiti pojačanu kontrolu saobraćaja usmerenu na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psioaktivnih supstanci. Takođe, u cilju
zaštite pešaka, kao najranjivije kategorije učesnika u saobraćaju, u narednom periodu sprovodiće se pojačana kontrola brzine kretanja vozila koja se približavaju pešačkom prelazu ili ga prelaze, kao i pojačana kontrola pešaka koji se kreću na javnom putu van naselja, a pritom nisu osvetljeni i označeni reflektujućom materijom.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker