Radnički Pirot i zvanično pojačan šestoricom talentovanih kineskih omladinaca, dvojica reprezentativci Kine

Radnički Pirot, tačnije omladinski pogon Belih,  na maestralan način predstavio je svoja nova pojačanja u omladinskoj ekipi. Boje Radničkog će u drugom delu sezone braniti sledeći igrači: Yang Chenyu, Wei Changsheng, Wang Hongzhi,Yang Shaochen,Li Shuaihu, i Yao Xuchen. Dva od novih šest igrača Radničkog su i aktuelni reprezentativci Kine ispod 19 godina. Radi se o fudbalerima Yang Chenyu i Wei Changsheng. To su isti igrači koji su boravili i prošle jeseni u Pirotu, kada su zadobili simpatije svih Piroćanaca.


Kao što je i već poznato svi igrači dolaze iz kluba Hebei CFFC, a ugovor je potpisan do kraja sezone.

Trener omladinaca Radničkog, Bratislav Mitrović ne krije da je zadovoljan dolaskom kineskih igrača.

– Imali smo prilike da dobro upoznamo sve igrače iz Kine kada su boravili u Pirotu od septembra do novembra prošle godine. Radi se o pravim profesionalcima, a takođe i o igračima koji će doneti potreban kvalitet našem timu. Zahvalio bih se i upravi jer je uspela da na vreme registruje igrače, pošto smo došli u situaciju da imamo premali broj fudbalera na treningu, nedovoljan za ozbiljno takmičenja kakva je omladinska Super liga Srbije.


Dva od novih šest igrača Radničkog su i aktuelni reprezentativci Kine ispod 19 godina. Radi se o fudbalerima Yang Chenyu i Wei Changsheng.

– Upravo tako. Sam taj detalj dovoljno govori da možemo malo hrabrije da udjemo u prolećne bitke. Mi smo ove sezone i pored slabijih takmičarskih rezultata u seniorski tim lansirali Mijalkovića koji je bio standardan u poslednjih pet kola, najmlađeg debitanta u istoriji kluba 16-godišnjeg Kamenovića, i Đorđevića koji je takođe debitovao. Cilj omladinske škole i jeste da pravi igrače za prvi tim, ali je i neophodno da naši najtalentovaniji igrači imaju dobar tim u kome mogu da se razvijaju i da se ravnopravno bore protiv ostalih klubova iz omladinske Super lige – rekao nam je trener Bratislav Mitrović.

Radnički trenutno u svojim redovima ima čak 3 reprezentativca, u seniorima je reprezentativac Makedonije ispod 21 godine, desni bek Filip Stojanovski.

Tvorac projekta saradnje kineskih klubova sa srpskim klubovima gospodin Darko Marić, čovek u koga kineski klubovi imaju ogromno poverenje kratko je za naš portal izjavio.
– Pirot će vrlo brzo postati glavni turistički centar jugoistočne Srbije, a sportska saradnja poput ove je pravi iskorak u tom cilju. Targetirati kineski turistički potencijal i pritom malo snažnije afirmisati sve ono što Pirot i Stara planina mogu da ponude sigurno će u najskorijoj budućnosti doneti dobre rezultate – završio je Darko Marić.


Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1