Mali Dimitrije osvojio Vihren, najviši vrh Pirin planine

Grupa planinara Planinarskog kluba Vidlič ovog vikenda osvojila je treći po visini vrh Balkana – Vihren, na Pirin planini, koji se nalazi na nadmorskoj visini od 2914 metara. Na Vihren se popeo i šestogodišnji Dimitrije Stanković, najmlađi pirotski planinar koji je sa svega pet godina osvojio i vrh Musalu, najbiši vrh na Balkanu na 2.925 metara nadmorske visine.

Mali Dimitrije Stanković

Po rečima Roberta Ilića, licenciranog planinarskog vodiča iz PK “Vidlič”, Vihren je “popelo” ukupno 26 planinara, od čega je čak četiri člana porodice Stanković.

Jedna grupa planinara Vidliča osvojila je i vrh Todorka, na istoj planini, koji iako je nešto niži od Vihrena – 2746 metara, predstavlja jedan od najsurovijih planinskih vrhova u ovom delu Evrope. Grupu je vodio iskusni pirotski visokogorac
Ivan Mladenović.

 

Planinari su imali priliku da tokom uspona, tačnije na oko 2.200 metara nadmorske visine uživaju i u prelepom prizoru jer su naišli na divokoze.

 

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1