Počela svetkovina knjige, više od 250 radova stiglo na konkurs za kratku priču

Podelite

Večeras je svečano otvoren 19. Salon knjiga i grafike u Pirotu. Direktor Doma kulture Pirot kazao je na otvaranju da ljubitelje knjige svih generacija očekuju puno interesantnih promocija, ali i ogroman broj naslova. Direktor je istakao da je na ovogodišnji konkurs za kratku priču stiglo više od 250 prijava, a žiri u sastavu Goran Gocić i Dejan Stojiljković je već odabrao 15 najboljih priča koje ulaze u Zbornik kratkih priča ovogodišnjeg salona. Organizator Salona je Dom kulture Pirot uz pomoć Narodne biblioteke Pirot i Sportskog centra Pirot. Generalni pokrovitelj je Grad Pirot, a organizaciju Salona tradicionalno pomažu i kompanije Dunav osiguranje i Tigar tajers. 

-Imaćemo i svakodnevna izvlačenja vaučera od po 1.00o dinara, svake večeri delićemo po tri ili četiri vaučera, a na kraju Salona između 35 i 40 poklon paketa biće podeljeno najsrećnijim posetiocima Salona-kazao je direktor Ćirić. On je dodao da se po tradiciji posebna pažnja posvećuje mladim naraštajima pa će u saradnji sa Narodnom bibliotekom biti deljene i članske karte prvacima, a biće priređeno i nekoliko književnih večeri i druženja sa dečjim piscima.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1