Exit, Guča pa Sajam peglane kobasice?

Podelite

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović otvorio je danas sa gradonačelnikom Pirota mr Vladanom Vasićem šesti po redu Sajam pirotske peglane kobasice. Nedimović je u svom obraćanju kazao da će Ministarstvo poljoprivrede podržati ovu manifestaciju koja ima veliku perspektivu, ali i dodao da je nakon Exita i Guče, Sajam pirotske peglane kobasice u konkurenciji za treću turističku manifestaciju od nacionalnog značaja, zajedno sa Kupusijadom u Mrčajevcima. 

-Meni je posebno zadovoljstvo da danas iznesem jednu stvar o kojoj će se pričati. Posle Exita, Guče, za treće mesto bore se Kupusijada u Mrčajevcima i Sajam pirotske peglane kobasice. Ovo je jedinstvena prilika danas da postanete treći i idete dalje. Mi ćemo iz Ministarstva dati podršku za to jer nema boljeg brenda nego što je pirotska peglana kobasica, ariljska malina, oblačinska višnja i sve ono po čemu se Srbija prepoznaje-kazao je ministar Nedimović i dodao da je Ministarstvo poljoprivrede od skora omogućilo malim proizvođačima da mogu da plasiraju svoje proizvode na tržištu ravnopravno sa velikima.

 

Nedimović: Mi stalno jurimo u EU, a danas je EU jurila u Pirot

-Doneli smo nova pravila igre, da oni mali mogu da prodaju na kućnom pragu, na potpuno jedan normalan, legalan način, da imaju potvrdu da je ta hrana potpuno bezbedna, da mogu da prodaju u marketima, na sva ona tržišta koja njima znače i kako bi se cena te robe povećavala. Gradonačelnik mi maločas reče da će u Pirotu biti dosta zainteresovanih, a kada smo radili promociju Pravilnika, od dve organizacije, jedna je bila vezana upravo za peglanu kobasicu. Meni to dovoljno govori da tu ima dosta prostora, od nas ćete imati punu podršku. Na kraju, mi nekako stalno jurimo u EU, a ovde smo videli da danas EU juri u Pirot-zaključio je ministar Nedimović.

Ministar Nedimović sa gradonačelnikom Vasićem

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1