Priče Starog Pirota: Škole u Pirotu krajem 19. veka

Podelite

Živeći čovek na ovome svetu, hiljadu prijatelja može imati, ali jedva od hiljade jedan može biti bez licemerja pravi drug“.

 

Ovo je bukvica Dositeja Obradovića koju su pirotski đaci sricali u trećem razredu osnovne škole. Nalazi se u „Slovenskoj čitanci“, udžbeniku malenog formata, štampanom u Beogradu 1887. godine. Jedan ishabani primerak, sa potpisom Sotira Ljubenovića, pirotskog obućara, ostao je sačuvan u arhivi Stare pirotske crkve.

Ž.P.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1