Gradska hronika

Predstavljene mogućnosti za upis na fakultete i više škole u Bugarskoj

Oko 30 učesnika, mladih i zainteresovanih građana  prisustvovali prezentaciji koja je održana u organizaciji KIC Jerma nakojoj su predstavljene mogućnosti za upis studija u Bugarskoj. Prezentaciju su održale  ekspertkinje iz bugarskog  Ministarstva obrazovanja i Agencije za Bugare u inostranstvu (ABČ).

 Ekspertkinje iz Ministarstva obrazovanja i ABČ-a  iz Bugarske pozvale su buduće studente koji  ispunjavaju uslove da se prijave i upišu neki od fakulteta u Bugarskoj. Predstavljene su pogodnosti koje imaju studenti ako upišu fakultetima ili višu školu u Bugarskoj. “U prvoj godini imaju stipendiju i obezbeđen smeštaj u studenstkim domovima. Prijemni ispit se polaže onlajn a najniža ocena  koja obezbeđuje prolaz je tri. Bliže informacije mogu se dobiti i u KIC-u Jerma” – rekla je Iva Krumova iz Agencije za Bugare u inostranstvu.

Milija Todorov, predsesdnik UO KIC Jerma, kaže da zainteresovani budući studenti mogu da dođu da se informišu lično, preuzmu brošure i materijal sa detaljnim informacijama. KIC Jerma otvoren je  svakodnevno od ponedeljka do petka od 9 do 15 sati.

Zainteresovani građani se za više informacija mogu obratiti Kulturno informativnom centru Jerma – Pirot, Danila Kiša 5, www.jerma.rs  ili putem e-maila [email protected] .

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker