Gradska hronika

Pirotski Prekršajni sud prošle godine zaplenio preko 1.2 miliona evra

Šestoro sudija pirotskog Prekršajnog suda, na čijem čelu je MIlko Stankov, prošle godine bilo je veoma uspešno, o čemu svedoči i godišnji izveštaj o radu te institucije.

 

Prema rečima predsednika Suda Milka  Stankova, tokom cele godine, od krijumčara deviza oduzeto je 1.222.310 evra i 163.000 švedskih kruna. Prekršaji su činjeni na graničnom prelazu Gradina. Od krijumčara zlatnog nakita, oduzeto je 2kilograma i 245 grama raznog nakita mahom iz Turske. U istom periodu, na osnovu carinskih prekršaja zaplenjeno je i razne robe vredne blizu 32 miliona dinara. Među robom je sve:od duvana, pića, tableta, parfema, tekstilnih predmeta, obuće, libele,testera do delova nameštaja.

U istom periodu procesuirano je i 104 građana koji su uporavljali bez vozačke dozvole, a medju njima je 7 maloletnika. Sankcionisano je i 35 vozača koji su vozili pod dejstvom raznih droga, kao i 130 koji su  bili pod dejstvom alkohola, odnosno pijani.

Broj prekršaja koji se odnosi na migrante, naročito maloletnike je poslednjih meseci prošle godine znatno smanjen. Oni koji su procesuirani poslati su u prihvatne centre širom zemlje.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker