Obrazovanje

Pirotski bilingvalci na Frankofonim horizontima u Beogradu

U okviru manifestacije Frankofoni horizonti  Francuski institut u Srbiji je u Beogradu, organizovan je  Foto reli – Jeu de piste – za učenike bilingvalnih gimnazija u Srbiji – tri beogradske i gimnazije iz Novog sada, Niša, Valjeva, Kragujevca i Pirota. Desetočlana ekipa Gimnazije Pirot iz bilingvalnih odeljenja II4 i III4  imala je zadatak da uz pomoć plana grada i u pratnji  lektora Florijana Rejsaka i profesorke Slavice Mijalković u užem centru, sa zadatog spiska i odredjenim redosledom pronadje mesta vezana za francusku kulturu, napravi fotografije uz zadatu gestikulaciju i pošalje ih u Institut.

Učenici su  obišli desetak mesta i slikali se kod spomenika Francuskoj na Kalemegdanu, ispred kafea Kod Francuza, na terasi restorana Istok, nosioca tri Mišlenove zvezdice a na opšte veselje prisutnih gostiju, ispred Filološkog fakulteta itd. Prethodno veče bili su smešteni kod svojih vršnjaka iz bilingvalnog odeljenja Desete beogradske gimnazije Mihajlo Pupin sa kojima su uspostavili lep kontakt i već predložili sledeće druženje u Pirotu.
Škole su dobile primerke romana na francuskom jeziku.

Iz Gimnazije obaveštavaju da prijave za polaganje prijemnih ispita za specijalizovana odeljenja, bilingvalno i IT odeljenje, počinje od ponedeljka 15. aprila i traje do 24. aprila putem portala MSŠ. Prijava direktno u školi je 19. i 22. aprila.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker