Gradska hronika

Pirot među vodećim gradovima u Srbiji po kvalitetu komunalnih usluga, uslovima rada i zaradama zaposlenih

Pirot je među vodećim gradovima u Srbiji kada je kvalitet komunalnih usluga u pitanju, ocenili su predstavnici sindikata komunalne delatnosti, na redovnoj sednica Okružnog odbora sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Pirotskog okruga, U ovoj oblasti Pirot je u samom vrhu i po uslovima rada, zaradama i drugim parametrima relevantnim za ovu oblast.

Aleksandar Radojević, predsednik Sindikata komunalno-stambenih  delatnosti Srbije, istakao je da je neophodno povećanje plata  zaposlenih u ovoj oblasti. On ističe da je Vlada Republike Srbije usvojila  predlog sindikata i promenila uredbu po kojoj je omogućemo da se plate u komunalnoj delatnosti povećaju do 17,3% ali da postoje lokalne samouprave koje ne prepoznaju nameru Vlade i ne povećavaju zarade u stambeno – komunalnoj delatnosti. On je rekao da komunalna preduzeća u gradovima sa velikim brojem potrošača ne mogu lose da posluju i najavio inicijativu  koju je ovaj sindikat već pokrenuo kod Ministarstva građevinarstva i saobraćajne infrastrukture, oizradi zakona o komunalnim preduzećima  koji bi uneo red u ovu oblast. Kako je rekao, ugrožavanjem standarda zaposlenih u komunalnoj delatnosti ugrožava se i kvalitet usluga koje oni priužaju.

Predstavnici sindikata komunalne delatnosti pokrenuli su inicijativu da se uvede Dan komunalne delatnosti koji bi se obeležavao svake  prve subote u septembu mesecu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker