Slavski događaji i pojmovi u dečijem pravoslavnom crtanom filmu

U produkciji Izdavačke kuće “Knjiga znamenje” napravljen je treći po redu dečiji pravoslavni crtani film pod nazivom “Dečija slavarica”.  Željko Perović, koji je napisao pre nekoliko godina zbirku pesama koja je poslužila kao motiv za scenario za crtani film, kaže za Pirotske vesti da je reč o svojevrsnom vodiču za najmlađe kroz slavske događaje i pojmove. 

 

-Još jedan poklon za naše anđele. Zbirka mojih pesama „Dečija slavarica“, objavljena 2012. godine, postala je scenario za crtani film, treći po redu izrađen u Pirotu. Ovaj lepršavi vodič kroz slavske događaje i pojmove, osvanuo je zahvaljujući dobrim ljudima koju su u njegovom stvaranju učestvovali svojim radom, prilozima, svojom ljubavlju. To su ovog puta: sestrice divnih glasova Ljubica i Milica Madić iz Pirota, naša Draga Đerić iz Beograda, Anđelija Perović iz Pirota, Marija i Rade Đoković iz Beograda, Vladimir Mančić, Boban i Dragana Ranđelović iz Pirota. Od srca svima hvala! Nadam se da je naš kreativni tim dovoljno napredovao i da je spreman da se posveti izradi četvrtog i najvažnijeg crtanog filma, posvećenog životu i delu Svetog Save. Ta naša zadužbina bi trebalo da bude lepša od svih dosadašnjih, kao Studenca, Žiča ili Gračanica među srpskim bogomoljama. Radićemo na njoj dugo, pažljivo, za njenu izradu trebaće mnogo više ljudi, energije i sredstava. Ako Bog milostivi da, osvanuće i ona. Svi koji žele da pomognu i na bilo koji način učestvuju, neka pišu na adresu [email protected] je Perović za Pirotske vesti.


Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1