Danas počinje veliki Božićni post, trajaće 40 dana

Danas je počeo Božićni post koji će trajati do 7. januara. Posteći 40 dana – sve do 7. januara, pravoslavni vernici se pripremaju za proslavu Božića – praznika rođenja Isusa Hrista. 

crkva pirot pravoslavlje
Osim Srpske pravoslavne crkve, post danas počinje i Rusku pravoslavnu crkvu, Jerusalimsku patrijaršiju, ail i Svetu Goru.
Veliki post traje 40 dana po uzoru na Isusa Hrista, koji je četrdeset dana proveo u postu i molitvi u pustinji.

 

 

 


Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1