Blagodatni oganj stigao u Pirot – služena ponoćna Vaskršnja liturgija u Tijabarskoj crkvi

Podelite

U Tijabarsku crkvu večeras je pred ponoćnu Vaskršnju liturgiju iz dalekog Jerusalima, preko Sofije, stigao Blagodatni oganj. Blagodatni oganj plamen koji se po tvrdnji vernika čudesno pojavljuje na Svetom grobu u Jerusalimu uoči pravoslavnog Vaskrsa. Njegova pojava, po verovanju, predstavlja vidljivu pojavu Duha Svetoga i potvrdu vaskrsenja Isusa Hrista.

Sveštenstvo Tijabarske crkve Blagodatni oganj podelilo je ogromnom broju prisutnih vernika, koji su nakon litija oko ovog svetog hrama prisustvovali Vaskršnjoj liturgiji koja je počela u ponoć.

Sveštenstvo unosi Blagodatni oganj u hram u Tijabari

 

 

 

foto Aleksandar Ćirić/pirotskevesti.rs

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1