Stanogradnja i izdavanje stanova dobar biznis u Pirotu

Prodaja stanova “na projekat”, izgradnja stambenih zgrada, gradilišta na više lokacija u gradu, izdavanje stanova do 65m2 po ceni  do 400 evra mesečno, nisu karakteristične  samo za srpsku prestonicu, već i za Pirot. Svemu tome doprinela je velika potražnja stambenih jedinica, kako za kupovinu, tako i za zakup. Pomenuta tražnja nije uslovljena jednim faktorom, izgradnjom Koridora, već i poslovanjem multinacionalne kompanije Michelin, ali i povećanim brojem onih koji su svojim poslom u Pirotu.

Potražnja za kupovinom stanova u Pirotu povećala se najpre tokom eksproprijacije parcela za potrebe izgradnje Koridora, a taj trend nastavljen je i povećanjem kapaciteta Tigar tajersa i konstantnim prijemom novih radnika u ovu fabriku.

Metar kvadratni novogradnje u Pirotu se kreće od 620 do 700 evra i cene kao i potražnja imaju rastući trend. Slična je situacija i sa iznajmljivanjem stanova, pa i iznajmljivanjem soba, spratova porodičnih kuća, gde se cena kreće od 150 do čak 400 evra, što je približno cenama u Beogradu i Novom Sadu, a iznad cene zakupa u Nišu.

-Imamo veliko interesovanje za kupovinom naših stanova. Prošle godine smo završili jednu zgradu u kojoj smo prodali sve stanove, i odmah krenuli sa izgradnjom nove zgrade koja će imati dve lamele. Prodali smo i u ovoj zgradi sve stanove iako smo tek izašli iz zemlje i sazidali temelj. Naši kupci su ranije uglavnom bili povratnici iz inostranstva, a sada su mladi bračni parovi, čije je interesovanje sve veće – kaže za Pirotske vesti jedan od vlasnika građevinske firme koja se bavi stanogradnjom u Pirotu. 

Od celokupne ove priče koristi ima ceo grad, restorani, kafići, prodavnice, zakupodavci, ali svakako i građevinski radnici, jer gotovo da nema nezaposlenih iz građevinske struke u Pirotu.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1