Konstituisan UO NALED-a. Vladan Vasić ponovo izabran za potpredsednika!

Aleksandar Ružević novi predsednik Upravnog odbora NALED-a

Generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora Aleksandar Ružević imenovan je za novog predsednika Upravnog odbora NALED-a. Za prvog čoveka najvišeg rukovodećeg tela organizacije izabrao ga je novi saziv UO i u naredne četiri godine predvodiće realizaciju strateških ciljeva i prioriteta koje su odredili članovi NALED-a, saopštila je ova poslovna asocijacija.

Za potpredsednike Upravnog odbora izabrani su generalni direktor kompanije Gomex Goran Kovačević ispred privrede, gradonačelnik Pirota Vladan Vasić ispred lokalnih samouprava i Dragana Čukić, član Upravnog odbora ACES, kao predstavnik organizacija civilnog društva.

naled– Velika je čast i odgovornost stati na čelo Upravnog odbora NALED-a, najuspešnijeg poslovnog udruženja u Srbiji, koje je pokretač najvažnijih reformi u poslednjih nekoliko godina. Značajno smo doprineli unapređenju ambijenta za poslovanje i ostvarili velike rezultate poput uvođenja e-građevinskih dozvola, najboljeg plasmana na Doing business listi, usvajanja Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije, jačanja kapaciteta opština za razvoj privrede i privlačenje investicija u pet zemalja jugoistočne Evrope. Od članova novog saziva UO i mene s pravom se očekuje da te rezultate nadmašimo – rekao je Aleksandar Ružević nakon imenovanja.

Prema njegovim rečima, Upravni odbor će se voditi smernicama i reformskim prioritetima koje su izabrali članovi NALED-a, među kojima su suzbijanje sive ekonomije, reforma poreskog sistema i smanjenje parafiskalnih nameta. Cilj je i da NALED nastavi aktivno da radi na smanjenju birokratije kroz pojednostavljivanje i modernizaciju administrativnih procedura, unapređenje uslova poslovanja na lokalu kroz realizaciju Programa certifikacije opština po meri privrede u jugoistočnoj Evropi, kao i na bržem razvoju elektronske uprave.

Aleksandar Ružević diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu i deo je Coca-Cola tima od 1998. Karijeru je gradio vodeći timove profesionalaca na različitim tržištima, od Makedonije do Ukrajine, uvek postižući značajne rezultate i postavljajući nove granice kako u obimu poslovanja, tako i u društveno odgovornim inicijativama kompanije.

Za generalnog direktora Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora postavljen je u avgustu 2015. Član Upravnog odbora NALED-a postao je 2016, a pre toga obavljao je i funkciju predsedavajućeg NALED-ovog Saveza za fer konkurenciju, čije je osnivanje pokrenula kompanija Coca-Cola.

Upravni odbor NALED-a čini pet predstavnika privrede, tri predstavnika lokalnih samouprava i jedan predstavnik organizacija civilnog društva – Aleksandar Ružević, generalni direktor Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora, Goran Kovačević, generalni direktor kompanije Gomex, Stanka Pejanović, generalna direktorka Gorenja, Vojislav Genić, direktor za javni sektor za centralnu i istočnu Evropu SAP, i Vladimir Novaković, generalni direktor Apatinske pivare, zatim Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota, Dušanka Golubović, gradonačelnica Sombora, i Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca, kao i Dragana Čukić, član UO ACES-a.

 


Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1