Završava se izgradnja Dnevnog inkluzivnog centra u Pirotu

Izgradnja objektu koji će koristiti udruženja koja se bave problemima gluvih, nagluvih, slepih, mentalno nedovoljno razvijenih osoba, a koja nemaju svoje prostorije i uslove za normalan rad, privodi se kraju. Izgradnju objekta partnerski finansiraju Ambasada SAD-a, tačnije Evropska komanda Vojske SAD-a, koja finansira radove na izgradnji, dok je grad Pirot obezbedio zemljište na kojem se gradi ovaj objekat. 

Danas su radove za izgradnji obišli predstavnici Američke vojske, predvođeni generalom Holom, i delegacija Grada Pirota predvođena gradonačelnikom Vasićem i zamenikom gradonačelnika Vidojkom Panajotovićem.

General Hol je kazao da mu je veoma drago zbog posete Pirotu, jer je reč o gradu koji, po njegovim rečima, raste i razvija se.

-Partnerstvo između naše vojske i vašeg grada je odlično a rezultat te saradnje je i ovaj objekat koji se gradi za generacije koje dolaze, namenjen maloj deci koja će imati objekat gde će moći i da se igraju i da se razvijaju. Pirot je divan grad, gradonačelnik Vasić nam je predstavio svoju viziju razvoja grada, što nas je oduševilo i nadamo se da ćemo kada naredni put posetimo vaš divni grad videti ovde decu kako se igraju-kazao je general Hol.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je da se nada da će ovaj objekat biti izgrađen za nekoliko nedelja.

-Imamo lepo urađene spoljašnje objekte, grade se tereni, Američka vojska gradi objekat, mi smo obezbedili infrastrukturu, zemljište i ja se nadam da će objekat vrlo brzo biti u funkciji. Ovo nije prvi objekat koga gradi Američka vojska u Pirotu, da podsetimo već je izgrađen objekat škole u Poljskoj Ržani-kazao je Vasić.

Aleksandra Manić, arhitekta Javnog preduzeća za planiranje i izgradnju grada Pirota kazala je da je reč o objektu koji će biti savremeno opremljen, sa prostorijama gde će se pružati različiti vidovi pomoći osobama sa invaliditetom, objekat će imati prilazne rampe, taktilne trake, toaleti su prilagođeni za korišćenje osobama sa invaliditetom, parking mesta, igralište sa igračkama koje će biti prilagođena deci sa smetnjama u razvoju, kao i obične igračke-kazala je Manićeva.

 

 


Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1