Za veću bezbednost u saobraćaju, predstave i tribina za pirotske školarce

Podelite

Lokalna samouprava u Pirotu u saradnji sa Republičkom agencijom za bezbednost saobraćaja, u cilju povećanja bezbednosti u saobraćaju, posebno mlađih kategorija, predškolaca i školaraca, organizovaće u narednom periodu edukativne predstave, kao i tribinu za srednjoškolce upravo na temu bezbednosti u saobraćaju, najavila je pomoćnica gradonačelnika Milica Golubović.

Ovo su ujedno najranjivije kategorije stanovništva, kada je reč o učesnicima u saorbaćaju, pa je to razlog zbog čega se upravo njima i priređuju pomenuti događaji.

Tim povodom, grad Pirot organizuje predstavu za decu pod nazivom “Pažljivkova pravila u saobraćaju”, namenjenu učenicima 1. razreda osnovnih škola i deci predškolskog uzrasta, a u kojoj će maskota “Pažljivko” na popularan i mališanima zabavan način prezentovati sve što treba da znaju, kako da se ponašaju u saobraćaju i u situacijama koje ih mogu zadesiti na putu od kuće do škole.

Nakon predstave, predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja u amfiteatru Tehničke škole održaće i tribinu u okviru kampanje “Na maturu bez automobila”, sa ciljem da se maturanti podstaknu da, zbog očekivane komzumacije alkohola na maturskim večerima, ne upravljaju automobilom već da se oslone na pomoć prijatelja ili roditelja.

Oba događaja biće organizovana u utorak 22. maja. Najpre će u prepodnevnim časovima, u 10:30 i 11:30 biti organizovane predstave za predškolce i osnovce, dok će u 13:15 u amfitetru Tehničke škole bitio držana pomenuta tribina namenjena srednjoškolcima.

Podelite

1 Komentar

  1. 2KD

    16.05.2018. at 19:05

    Lepo zamisljeno ,ali na zalost to nema nikakvog efekta,barem sto se tice ucenika iz ovog grada,dovoljno je pogledati ih kako se ponasaju na odmorima i u dolasku i u povratku u i iz skole u ulici Danila kisa,i Cirila i Mtodijagde svaki 10ti postuje pravila saobracaja(mislim na ucenike).A posle vozaci nenormalni i ne pridrzavaju se brzine

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1