Za uređenje škola 200 miliona dinara, rekonstruišu se i Gimnazija i Sveti Sava

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić danas je prilikom obilaska radova na rekonstrukciji dvorišta OŠ “8. septembar” kazao novinarima da je zahvaljujući odličnoj saradnji Gradske uprave i vladine Kancelarije za javna ulaganja obezbeđeno preko 200 miliona dinara za kapitalne infrastrukturne radove na školama u gradu koji nisu rađeni decenijama. Pri kraju su radovi u OŠ “8. septembar” a slični radovi očekuju i zgradu Gimnazije, koja je inače i pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture i OŠ “Sveti Sava”.  Za saradnju sa Kancelarijom resorno je zadužena pomoćnica gradonačelnika Milica Golubović.

-U ovom trenutku se završavaju radovi u sportskoj sali, menja se pod i sređuje fasada. Dvorište je veliko a nije uređeno do kraja. Odvojili smo negde oko 10.5 miliona dinara za prvu fazu uređenja dvorišta koja je pri kraju, a za potpuno sređivanje neophodno je tridesetak miliona dinara i ja se nadam da ćemo zajedno sa Ministarstvom prosvete to uraditi naredne godine. Deca imaju mnogo bolje uslove i drago mi je da smo odvojili i novac za dvorište. Važno je reći da nastavljamo dobru saradnju sa Kancelarijom za javna ulaganja. Donet je zaključak Vlade gde su odobreni projekti za Gimnaziju, OŠ “Sveti Sava” i Opštu bolnicu.

Vasić: Samo za Gimnaziju i OŠ “Sveti Sava” odobreno je preko 200 miliona dinara, a za bolnicu ćemo tek raditi projektnu dokumentciju a prva procena je da će se raditi radovi vredni oko 800 miliona dinara. To su veliki radovi za Pirot i bez Kancelarije za javna ulaganja mi sami to sigurno ne bi mogli da uradimo i ja javno zahvaljujem Kancelariji na odličnoj saradnji-kazao je gradonačelnik Vasić.

Direktorka OŠ “8. septembar” Olgica Najdanović kazala je da je ovogodišnja školska godina đaci ove škole počeli su u potpuno novom ruhu.

-Radilo se već unutrašnje uređenje, fasada škole, potpuno nove električne instalacije, imamo led osvetljenje, zidovi, deo krova škole, a dvorište će biti jako lep za igru mališana, sa behaton pločama i biće zaista prelepo-kazala je direktorka Najdanović.

 


Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1