Velika akcija “Sport u škole” počinje i u Pirotu

Podelite

Danas je gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić sa direktorima svih osnovnih škola u gradu potpisao ugovore na osnovu kojih je školama predata velika količina sportskih rekvizita ukupne vrednosti između tri i četiri hiljade evra. Reč je o rekvizitima koje školama dele Savez za školski sport, Ministarstvo omladine, Ministarstvo prosvete i Grad Pirot.

-Želimo da stvorimo uslove da se deca bave sportom i van sportskih klubova. Zato organizujemo Zimsku školu sportova, koja je izuzetno masovna, ali i ovakve aktivnosti u okviru akcije “Sport u škole”. Donaciju u vidu sportskih rekvizita vrednih između tri i četiri hiljade evra obezbedila su pomenuta ministarstva, dok je učešće Grada Pirota da obezbedi stručne ljude za rad sa decom, odnosno angažuje profesore fizičke kulture i obezbedi prostor za održavanje brojnih aktivnosti-kazao je gradonačelnik Vasić.

Jovan Jovanović, iz Saveza za školski sport grada Pirota kazao je da sve škole imaju potpuno iste rekvizite, angažovani su profesori fizičkog vaspitanja čime su stvoreni uslovi za nesmetano odvijanje programa u okviru akcije “Sport u škole”.

Direktorka OŠ “8. septembar” Olgica Najdanović istakla je da je ovo još jedan dokaz da Grad Pirot pomaže rad škola i brine o zdravlju dece.

 

 

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1