Lokalna samouprava

Vasić za magazin CORD: Pirot jedan od gradova sa najstabilnijim budžetom u zemlji

U intervjuu magazinu namenjenom diplomatskim krugovima CORD, gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je da je Pirot jedan od gradova sa najstabilnijim budžetom u zemlji, koji je godinama unazad u suficitu. U intervjuu pod naslovom “Uspeh je rezultat napornog rada”, Vasić je kazao da je Pirot prepoznat kao jedan od gradova sa najstabilnijim budžetom, grad u kome raste stopa zaposlenosti, kao i prosek zarada. Po njegovim rečima, do takvih rezultata ne dolazi se lako, niti brzo.

Nabrajajući faktore koji su doveli do pozitivnih trendova za lokalnu ekonomiju u Pirotu, Vasić je kazao da je svakako jedan od najvažnijih faktora nastavak investicija u nove pogone u Pirotu velikog svetskog gumarskog giganta “Mišelina”.

-U postojeće pogone francuski i svetski gigant investirao je poslednjih sedam – osam godina preko 100 miliona evra, a u izgradnju nove fabrike “Big Tigar” dodatnih 250 miliona. Ta investicija omogućila je upošljavanje dodatnih 500 radnika. Takođe, tu je i izgradnja Koridora 10 gde je takođe upošljen veliki broj manjih firmi iz ovog dela Srbije, otvorena nova radna mesta. Sa druge strane, Gradska uprava u Pirotu nastoji da što je moguće više poboljša ambijent za investicije ali i uslove za život u samom gradu pa je tako Pirot jedan od lidera u Srbiji kada je reč o realizaciji projekata Prekogranične saradnje između Bugarske i Srbije, finansiranog od strane EU-kazao je gradonačelnik Vasić za manazin CORD.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de