Vasić: Ulažemo u sela da bi imali iste uslove kao u gradu

Gradska uprava svake godine ulaže velika sredstva za obnovu i razvoj infreastrukture, kako u centralnom gradskom jezgru, tako i u prigradskim naseljima, ali i selima. Danas je radove na izgradnji nove vodovodne mreže u dužini od 1500 metara obišao gradonačelnik Pirota, mr Vladan Vasić, sa direktorom JP “Vodovod i kanalizacija”, Zoranom Nikolićem i svojim pomoćnikom za investicije i infrastrukturu, Aleksandrom Ćirićem.

JP “Vodovod i kanalizacija” brine o vodovodima u dvadesetak sela i brine o vodosnadbevanju 93% stanovništva, što podrazumeva i konstantno ulaganje u infrastrukturu.

-U Poljskoj Ržani je bilo dosta kvarova na mreži i pre najavljenog asfaltiranja obnovićemo novu vodovodnu mrežu u dužini od 1500 metara. Vrednost radova je oko 8 miliona dinara, a s obzirom da se radi o promeni mreže, a ne o novim priključcima, meštani nemaju finansijskog učešća, izjavio je direktor Nikolić.

Gradska uprava je pre nekoliko godina uradila kanalizaciju u ovom selu.

– Ove godine za presvlačenje puta novim asfaltom odvojili smo 15 miliona dinara, što je dovoljno za polovinu ukupne dužine puta. Pre asfaltiranja zameniće se vodovodna mreža i Telekom će ugraditi optički kabal, kako bi imali bolji internet i televiziju, a nakon toga proširićemo i preasfaltirati put. Želja nam je da stvorimo što bolje uslove za život u svim selima u našem gradu – rekao je medijima gradonačelnik Vasić.


2 Komentara

  1. Ana

    17.05.2017. at 14:30

    Bila sam do Dak Banjice i mogu vam reci da je bas bezveze da onakvo mesto i selo (Gradasnica) propadaju a vi svake godine ista sela sredjujete.

  2. Miloš

    17.05.2017. at 14:38

    .. Ulica Nišavski odred 260-268 nema asfalt punih 20 godina a ni kanalizaciju .. mogli bi da pogledate malo i prigradska naselja a ne samo sela odakle potičete ?

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1