Vasić: U partnerstvu sa ministarstvima realizovaće se projekti vredni preko 70 miliona dinara

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić danas je na konferenciji za novinare kazao da će Gradska uprava u narednom periodu zahvaljujući odličnoj saradnji sa Vladom Srbije realizovati tri važna projekta čija je vrednost preko 70 miliona dinara. Projekti se realizuju kroz partnerstvo Grada i različitih ministarstava Vlade.

-Dobili smo odluke Ministarstva privrede o projektima koji će se zajednički realizovati sa Gradom Pirotom. Jedan od projekata će se realizovati i sa opštinom Knjaževac. Reč je o izradi strateškog plana i generalnog projekta puta od sela Mirkovci ka Jabučkom ravništu. Učešće ministarstva je oko 9.5 miliona dinara, određen je izvođač radova i ja mislim da je ovo dobar nagoveštaj da će ovaj važan put biti sagrađen. Ima tu još dosta posla, jer slede idejni projekat, glavni projekat, rešavanje imovinskih odnosa i izgradnja, ali sama činjenica da je Ministarstvo podržalo ovaj projekat ohrabruje-kazao je Vasić.

Drugi projekat jeste uređenje dvorišta OŠ “Dušan Radović”.

-Ukupno je negde oko 31 milion sa PDV-om, učešće Grada je više od 50 posto, a treći projekat je uređenje parkovske površine Donjeg grada na tvrđavi Kale. Vrednost projekta je oko 35 miliona dinara sa PDV-om, a učešće Ministarstva je oko 14 miliona dinara-kazao je Vasić.

On je dodao da je objavljen novi poziv Ministarstva za projekte lokalnih samouprava i da će se Grad Pirot na taj konkurs javiti sa novim projektima poput izgradnje nove Industrijske zone na lokaciji Strelište i drugim važnim projektima.

 

 


Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1