Vasić: Tokom leta u renoviranje škola uložiće se preko milion evra

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić danas je, prilikom obilaska radova na renoviranju i dogradnji Tehničke škole u Pirotu, gde će se renovirati ili dograditi čak 2000 metara kvadratnih školskog prostora, kazao da će se tokom leta u pirotske osnovne i srednje škole, njihovu adaptaciju, renoviranje i dogradnju uložiti preko milion evra. 

-Lokalna samouprava ove godine je iz budžeta izdvojila oko 230 miliona dinara za osnovne i srednje škole, od toga je 40 miliona dinara za investicije i opremu. Više nego zadovoljni smo onim što smo videli u Tehničkoj školi. Ovde će sredstvima koja nisu iz budžeta Grada, a reč je oko 350.000 evra, biti nadograđeno negde oko 800 kvadrata, još 1.200 preuređeno, dale preko 2.000 kvadrata školskog prostora biće na raspolaganju deci od 1. septembra. Možemo samo da pohvalimo ljude iz Tehničke škole i da oni mogu da budu primer drugih školama-kazao je Vasić.

vasić škole ulaganja tehnička škola pirot

Skoro milion evra biće uloženo u škole u Pirotu tokom leta

-Sa Kancelarijom za javna ulaganja, sa kojom imamo odličnu saradnju, obezbedilo smo skoro milion evra za ozbiljne radove u OŠ “8. septembar”, gde će biti uloženo preko 70 miliona dinara, dok će u školi “Mladost” biti uloženo više od 40 miliona dinara, što znači da ćemo ukupno u sređivanje škola uložiti preko milion evra tokom leta-kazao je gradonačelnik Vasić i dodao da je zadovoljan ulaganjima u škole jer će to omogućiti povećanje kvaliteta nastave i bolje rezultate-kazao je gradonačelnik Vasić.

vasić tehnička škola pirot aca božić investicije

Tehnička škola u Pirotu

 

 

Direktor Tehničke škole Aca Božić kazao je da je projekat Modernzacija škola počeo sa realizacijom početkom marta. 

-Kompletan radioničko-laboratorijsko-sportski deo se renovira, podiže se sprat, topla veza je na spratu, pravi se i poseban lift za decu sa posebnim potrebama, na spratu dobijamo radionicu za energetiku i dva informatička kabineta, a iznad svlačionica dobijamo biblioteku sa čitaonicom, veliku salu sa 140 kvadratnih metara. Rešava se pitanje i grejanja jer je Ekonomska škola koja se napajala iz naše podstanice, rešila taj problem. Renovira se vodovod, kanalizacija, električne instalacije, dosta su zahtevni i komplikovani radovi, što je i u skladu sa cenom od 350.000 evra. Drugi deo nas očekuje narednih meseci, a to je opremanje tog prostora-kazao je direktor Božić.

tehnička škola pirot vasić božić

 

tekst, foto, video, montaža Aleksandar Ćirić


Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1