Vasić: NALED deset godina radi na poboljšanju poslovnog ambijenta u Srbiji

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić I član Upravnog odbora NALED-a danas je prisustvovao dodeli nagrade za Reformatora godine, koju dodeljuje NALED, kao I predstavljanju Sive knjige u kojoj su predstavljeni najveći problem sa kojim se srpska privreda susreće prilikom svakodnevnog rada.

-NALED već deset godina radi na poboljšanju poslovnog ambijenta u Srbiji, ističe reforme, probleme, prati rad Vlade sa ciljem da se otklone birokratske procedure I da se ambijent poslovanja poboljša. Drago mi je što sam u Upravnom odboru I što se svake godine oni koji se istaknu u radu, u poboljšanju uslova u kojima radi naša privreda, nagrade. Ove godine dobitnik priznanja za reformatora godine je Zorana Mihajlović, zbog uvođenje elektronskih dozvola, novog Zakona o planiranju I izgradji I zbog toga što je Srbija napravila ogroman napredak na svetskoj “duing biznis” listi. To je veliki napredak I treba joj čestitati. Veliki broj diplomata je ovde jer je NALED prepoznat kao instutucija koja se bori za bolje uslove za privredu I poslovanje.

Ministarka Mihajlović kazala je novinarima da je jako važno da se radi na reformi katastra, a posebno je poražavajući podatak da gotovo 130 milijardi dinara iznose administrativni troškovi kompanija koje žele da se bave biznisom u Srbiji I mi moramo da vidimo sa svim ministrima u Vladi kako ćemo to da smanjimo-kazala je ministarka Mihajlović.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1