Vasić: Na dobrom smo putu da dobijemo prečišćivač otpadnih voda

Gledano iz različith uglova, održavanje Međunarodne konferencije za otpadne vode u Pirotu ima višestruki značaj, izjavio je gradonačelnik Pirota, mr Vladan Vasić.

-Još jedno naše javno preduzeće se pozicioniralo u Srbiji kao jedno od najboljih. Čestitam im na organizaciji konferencije, što nije lako. Drago mi je što oživljavamo na ovaj način kongresni turizam, nakon mnogo godina. Gosti će imati priliku da upoznaju grad i upoznaju se sa okolinom, što ih može i vratiti ponovo u Pirot. Sa ovih nekoliko aspekata dovoljan je značaj ovog skupa, istakao je Vladan Vasić.


Pokrivenost kvalitetnim snadbevanjem vode u Pirotu je 99,9%, a na čitavoj našoj teritoriji, jer imamo pojedina sela koja nišu našem sistemu, je 93%. 

-Na dobrom smo putu da realizujemo projekat izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, vrednosti 10 miliona evra. Ne želimo da uzimamo kredit da bi ga izgradili, već želimo da sa donatorskim sredstvima završimo taj posao i postanemo u pravom smislu reči, ekološki grad. “Zapelo” je kod našeg ministarstva i očekujem uskoro rešavanje problema, jer smo mi kao grad i nemački KFW spremni. Potrebno je da predugor pretočimo u ugovor i raspišemo konačno tender – izjavio je Vasić.

1 Komentar

  1. Gile

    05.04.2017. at 16:27

    Samo sto dalje od naselja…

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1