Ulaganje od 300.000 evra u ŠOSO”Mladost”

Sagledavajući sve radove u ovoj godini, ulaganje u škole i predškolske ustanove u Pirotu nikad nije bilo veće. Jedna od škola koja će ovog leta dobiti potpuno nov izgled, je i škola “Mladost”. Radovi su uveliko u toku, a školu je danas obišao i gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić sa svojim saradnicima. Vrednost ovog projekta je oko 32 miliona dinara i realizuje se u saradnji grada Pirota i Kancelarije za javna ulaganja.

Projektom je predviđeno kompletno renoviranje, od krova, instalacija, podova, novo grejanje, što predstavlja totalnu rekonstrukciju.

– Veoma sam zadovoljan što su krenuli radovi po projektu, i što će po rečima izvođača sve biti gotovo do 1.septembra, i ako je rok nešto duži. Moram da izrazim zahvalnost i pohvalim saradnju koju kao grad imamo sa Kancelarijom za javna ulaganja. Celokupnu vrednost projekta finansiraće Kancelarija. Mi smo uradili projektno tehničku dokumentaciju i imenovali nadzor. Nakon završetka radova imamo kompletno novu školu. Škola će biti u potpunosti prilagođena đacima koje je pohađaju. Da podsetim da grad Pirot iz budžeta daje oko 450 miliona za osnovno i srednje obrazovanje, i predškolsku ustanovu. Od tog ulaganja oko 50 miliona dinara je za investiciono održavanje. Mimo toga rekonstruisaće se i škola 8.septembar, a u planu je i rekonstrukcija škole Sveti Sava i Gimnazije. Ti radovi će koštati oko 200 miliona dinara. Sve oko kad se sabare, dolazimo do veoma ozbiljne cifre – rekao je danas gradonačelnik Vasić.


Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1