U prvi razred u petak polazi 434 đaka, celog leta radilo se na poboljšanju uslova za đake

Tokom letnjeg raspusta u svim školama u gradu i selima radilo  se na održavanju i uređenju kako bi spremno dočekali đake i počeli novu školsku godinu. Najveći radovi su  na adaptaciji i sanaciji objekata škola  najpre u Tehničkoj školi po projektu modernizacija škola koje finansira Ministarstvo prosvete, i u školi Osmi septembar i Mladost gde grad  u saradnji sa kancelarijom za javna ulaganja pri Vladi Srbije sprovodi radove. Radilo se i u vrtićima Crvenkapa i Neven. Prošle nedelje smo imali sastanak sa direktorima osnovnih i srednjih škola kao i sa direktorkom predskolske ustanove kako bi sve bilo spremno za prvi septembar, kazala je Pirotskim vestima pomoćnica gradonačelnika Milica Golubović.

Ove godine u prvi razred u Pirotu će poći 434 đaka prvaka, što je više od prošle godine kada ih je bilo 422 . Grad  Pirot, kao i svake godine je pripremio prigodne poklone za sve njih, koje se sastoje od pribora koji im je potreban za školu .

Jednokratna pomoć đacima prvacima – korisnicima prava na dečiji dodatak

Od 2016. godine izmenom Odluke o dodatnim pravima u oblastima društvene brige o deci utvrđeno je novo pravo – pravo na jednokratnu novčanu pomoć za decu korisnika prava na dečiji dodatak koja polaze u prvi razred osnovne škole . Isplaćuje se jednokratno u iznosu od 10.000 dinara. Ova pomoć je značajna jer roditelji mogu da opreme dete za polazak u školu.

Prošle godine smo imali 135 korisnika koji su ostvarili ovu novčanu pomoć , a ove godine se , prema evidenciji Službe dečije zaštite , očekuje oko 110 korisnika.

 

Milica Golubović: Za finansijsku podršku porodici sa decom i smanjenje siromaštva izdvojeno više od 58 miliona dinara

Više od 10 godina na lokalnom nivou donete su mnoge populacione i socijalne mere. Grad Pirot je uvođenjem mera i izradom strateškog dokumenta Lokalnog plana akcije za decu Pirota „ Pirot po meri dece“ i uspešnom implementacijom jasno zacrtanih aktivnosti, pokazao i dokazao spremnost lokalnih vlasti da se izdvajaju značajna sredstva u budzetu radi stvaranja najpovoljnijeg okruženja za decu , unapređenje položaja porodica sa decom.

Milica Golubović, pomoćnica gradonačelnika

Grad Pirot u budzetu za 2017. godine je , za finansijsku podršku porodici sa decom i smanjenje siromaštva dece, izdvojio ukupna sredstva u iznosu od 58.240.000 dinara. 

Ove godine je izdvojeno u budzetu 4,500.000 dinara za besplatnu užinu za treće dete i korisnike centra za socijalni rad osnovnoškolskog uzrasta, kao i 3.460.000 dinara za besplatne udzbenike za treće dete i korisnike centra za socijalni rad

-Želim svoj deci da poželim srećan polazak sutra u školu, da provode kvalitetno vreme u školi jer se najradije svi sećamo školskog doba. Želim im puno petica u dnevniku kao i znanja koje je najbitnije. Ono što je do nas je da im stvorimo najbolje uslove za rad.  Pored toga, bitno je da deca imaju dobre učitelje i nastavnike što verujem da jeste slučaj u pirotskim školama-poručila je Golubovićeva.


Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1