U osavremenjavanje sistema grejanja uloženo oko 450 miliona dinara

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić danas je prilikom obilaska radova na izgradnji upravne zgrade Gradske toplane, koja je deo kompleksa Energane Senjak, kazao da je proteklih godina u sistem grejanja u Pirotu i kvalitet grejanja uloženo preko 450 miliona dinara. On je dodao i da Piroćanci zahvaljujući takvoj investicionoj politici Gradske toplane i Gradske uprave dugo godina neće imati razloga za brigu kada je reč o kvalitetu grejanja. Poslednja investicija Gradske toplane jeste izgradnja upravne zgrade koja je pri samom kraju a koja će omogućiti da sve službe i radnici u Gradskoj toplani budu na jednom mestu.

-Ja hoću da podsetim da do pre sedam ili osam godina nismo imali prostorna rešenja za mnoga javna preduzeća i institucije. Takva je situacija bila i sa Toplanom. Izgradnjom moderne Energane Senjak došli smo na ideju da se na tom prostoru dogradi i upravna zgrada. Taj posao se upravo završava, vrednost radova je oko 16 miliona dinara, biće to lep prostor od oko 400 metara kvadratnih, za razliku od upola manje prostora u Domu kulture. Taj prostor u Domu kulture ćemo iskoristiti za gradsku administraciju da na jednom mestu objedinimo one koji rade u urbanizmu i građevini. Ako pogledate investicije koje su ovde realizovano, negde oko 450 miliona dinara je uloženo u modernizaciju sistema grejanja. Oko dva miliona evra je koštala Energana a prethonih godina oko 250 miliona dinara je uloženo u povezivanje toplovodne mreže i osavremenjavanje mreže. Pirot ovim sistemom ima modernu i dobru energanu i ja mislim da dugo godina Piroćanci neće morati da se brinu za sistem grejanja-kazao je gradonačelnik Vasić.

Nova direktorka JKP Gradska toplana Slađana Mančić kazala je da je velika čast i obaveza obavljati ovako važnu i odgovornu funkciju.

-Želim da se zahvalim Skupštini grada na poverenju. To je velika čast ali i obaveza da se rad ovog javnog preduzeća još više unapredi, sa ciljem da naši korisnici budu još zadovoljniji našim uslugama. Mnogo toga je postignuto u prethodnom periodu zahvaljujući pre svega osnivaču – Gradskoj upravi Pirot, prethodnom rukovodstvu i naravno zaposlenima-kazala je direktorka Mančić i dodala da će, kada uskoro bude završena izgradnja upravne zgrade svi radnici Gradske toplane biti praktično na jednom mestu, a to će se svakako odraziti i na kvalitet usluge.

 

 

Gradska toplana u Pirotu – od “majstorske radionice” do jedne od najmodernijih toplana u Srbiji

-Ja želim da se zahvalim dosadašnjem direktoru Radovanu Nikoliću na svim naporima koje je uložio dok je bio direktor Toplane i da čestitam novoj direktorki Slađani Mančić.

-Mi smo prošli kroz razne periode, od toga da smo imali “majstorsku radionicu” koja je bila u raspadu sa starom opremom, to smo zatekli kada je on postao direktor i kada sam ja postao gradonačelnik, a sada imamo potpuno nov sistem svih instalacija, kilometri i kilometri cevi su položene, izgrađena je nova moderna energana. Ova grejna sezona, što se nas tiče, može da počne i danas što se nas tiče i siguran sam da će i ova grejna sezona proteći bez ikakvih problema-kazao je gradonačenik Vasić i dodao da je po oceni mnogih ovo jedna od najmodernijih toplana u Srbiji.

 


Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1