Svetislav Kari Pešić: Ponosan sam na moj rodni grad

Proslavljeni internacionalni košarkaški trener Svetislav Kari Pešić u razgovoru za Pirotske vesti kazao je da je ponosan na svoj grad, koji, po njemu, napreduje mnogo brže od ostalih gradova u Srbiji, posebno kada je reč o kvalitetu života i uslovima koje Pirot nudi. Svetislav Kari Pešić je za Pirotske vesti ispričao i jednu interesantnu priču o pirotskom vrhunskom vinu “Tri praseta”. Ovo vino je stiglo i svojim kvalitetom oduševilo čuvenog fudbalera Bastijana Švajnštajgera, u vreme dok se popularni Švajni zabavljao sa našom poznatom teniserkom Anom Ivanović.

-Kad nisi svaki dan ovde, onda bolje vidiš. Vidiš i dobre stvari, ali i stvari koje ti se ne sviđaju. Ja sam ponosan na Pirot i sve ono što se ovde dešava. Mislim da je Pirot jedan od retkih gradova u Srbiji gde stvarno može da se primeti napredak u kvalitetu života. Naravno sve bi bilo bolje kada bi privreda bila bolja, kada bi ljudi imali više posla i bili sretniji. Kada bi imali “Prvi maj” i kada bi neki drugi sistemi iz naše prošlosti funkcionisali bilo bi više posla. Međutim, upoređujući sa ostalim gradovima u Srbiji, stvarno je velika razlika i to u našu korist-kaže Pešić.

Pešić je za Pirotske vesti ispričao i priču o tome kako je pirotsko vino vrhunskog kvaliteta “Tri praseta” stiglo do legendarnog fudbalera – Nemca Bastijana Švajnštajgera.

-Dok je on bio u Minhenu, a inače smo veliki prijatelji jer on voli košarku, dolazi na sve utakmice, čak i na treninge, a uz to, njegova bivša devojka je najbolja prijateljica od moje ćerke. Kada su krenuli na Rio na Svetsko prvenstvo ja sam im među poklonima koje sam im poslao da ih podržim sa Podolskim, poslao i flašu pirotskog vina “Tri praseta”, kazao je Pešić.

Prema tadašnjem pisanju medija, vino iz Pirota oduševilo je Švajnštajgera.

 

Pogledajte kompletan intervju u videu ispod:


Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1