Slobodna zona na konferenciji u Parizu

Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj OECD (www.oecd.org) je 19. i 20. aprila u Parizu organizovala međunarodnu konferenciju “Podsticanje investicija za konkurentnost u jugoističnoj Evropi” koja se odnosi na instrumente i mere koje postoje u slobodnim zonama jugoistočne Evrope. Konferenciji je prisustvovao i direktor Slobodne zone Dragan Kostić.

Tom prilikom predstavljena je i Studija “Specijalne ekonomske zone kao alat investicione politike na zapadnom Balkanu” koja daje potpuni prikaz stanja, zaključke i predloge za dalje korake u primeni koncepta zona. U okviru istraživanja koje je u cilju pripreme studije sprovela OECD, tokom marta 2016. godine učestvovala je i Slobodna zona Pirot.

Srbiju je na ovom skupu predstavljala Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ana Brnabić. Konferenciji je prisustvovao i Dr Dragan Kostić koji je učestvovao na panelu “Specijalne ekonomske zone: industrijske laboratorije ili enklave” i u radu okruglog stola sa temom “Investiciona politika: alat za privlačenje investicija”.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1