Revitalizuje se tekstilna grana u Pirotu

Podelite

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je Pirotskim vestima da se tekstilna grana u Pirotu polako ali sigurno revitalizuje. Trenutno se priprema pogon za grčku konfekciju koja planira da u Pirotu proizvodi donji veš i kupaće kostime, bugarski investitor je već pokrenuo proizvodnju ženske konfekcije u Slobodnoj zoni Pirot, a Miroljo se pokazao kao ozbiljan investitor pa će nekadašnji Prvi maj, odnosno sada “E Miroljo” sigurno dostići upošljenost na nivou od preko 1.000 radnika u jednom trenutku, kazao je Vasić za Pirotske vesti.

-Mislim da smo konačno dobili dobrog investitora za nekadašnji Prvi maj s obzirom da “E Miroljo” već ima dvestotinak radnika. Njihove namere su vrlo ozbiljne, da najpre investiraju u opremu,  urede i dovedu na pristojan nivo hale koje se dugo nisu koristile a da onda polako povećavaju broj radnika. Pored toga pomenuo bih da je jedna bugarska konfekcija već počela da radi žensku konfekciju u okviru Slobodne zone Pirot, a već se priprema pogon za grčke konfekcionare koji će proizvoditi donji veš i kupaće kostime. Bugarska kompanija upošljava šezdesetak radnika, planiraju da krenu i u dve smene što je 120 radnika. Grčka kompanija takođe stotinjak radnika u dve smene. Merkatus tekstil je nastavio da radi sa oko 300 radnika na lokaciji Gali”, a Miroljo odnosno bivši Prvi maj će sigurno u jednom trenutku dostići hiljadu radnika što znači da smo potpuno revitalizovali tekstilnu industriju u Pirotu-kazao je Vasić za Pirotske vesti.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1