Radiće se na izmeštanju teretnog saobraćaja iz centralnog gradskog jezgra

Podelite

Gradski većnici danas su, između ostalog, usvojili i zaključak koji za cilj ima rasterećenje centralnih gradskih saobraćajnica, posebno od teretnog saobraćaja. Na ovaj način povećaće se i bezbednost svih učesnika u saobraćaju, a pomenutom odlukom, o kojoj će se izjasniti i odbornici Gradske skupštine u četvrtak, biće ograničeno kretanje terenih vozila u strogom centru grada i i to na vozila težine do 12 tona, čime se omogućava nesmetano funkcionisanje svih trgovinskih objekata koja se na ovakav način snabdevaju robom. Osim ove odluke, odbornici Gradske skupštine izjasniće se i o uvođenju novina u načinu funkcionisanja sistema parkiranja, odnosno o uvođenju ekstra zone u najstrožem centru grada s obzirom na uočen trend da veliki broj vozila u najstrožem centru grada zauzima parking mesto po ceo dan što otežava parkiranje i funkcionisanje mnogih službi u gradu. 

Shodno pomenutim zaključkom, predloženo je uvođenje zabrane kretanja, zaustavljanja i parkiranja teretnih vozila težih od 12 tona i to u centralnoj gradskoj zoni ograničenoj sledećim ulicama: od Golemog mosta ulicom Knjaza Miloša, zatim u ulici Lava Tolstoja, ulici Stevana Sremca, ulici Srpskih vladara, ulici Milivoja Manića i ulici Save Kovačevića.

Zabrane neće važiti za vozila teža od 12 tona a koja se koriste za snabdevanje gradilišta na osnovu dozvole koju izdaje nadležni organ za poslove saobraćaja.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1