Radi se Program razvoja turizma za Grad Pirot od 2018. do 2022. godine

Podelite

Grad Pirot počeo je da radi na izradi Programa razvoja turizma za period od 2018. do 2022. godine. Reč je o strategiji i uspostavljanju pravaca razvoja turizma u našem gradu, a koja će morati da bude u skladu sa Programom razvoja turizma Srbije. 

Tim povodom, danas je u Svečanoj sali Grada Pirota održan inicijalni sastanak koji predstavlja početak rada na izradi strateških pravaca razvoja ove veoma važne privredne grane.

Po rečima dr Dragana Kresojevića, iz Konsalting agencije “Savetnik u turizmu”, Program razvoja turizma Pirota biće usklađen sa Programom razvoja turizma Srbije od 2015. do 2025. godine.

-Postoji obaveza svih gradova i turističkih destinacija da izrade Program razvoja turizma kako bi se znali pravci razvoja turizma u svim turističkim mestima pa i u Srbiji u celini. Da bi se izradio Plan razvoja turizma Pirota najpre će biti urađena analiza sa ciljem da vidimo gde se nalazimo, koje su prednosti, nedostaci, opasnosti i šanse, takozvanu SWAT analizu. Takođe, to je samo početak jer se treba uraditi i situaciona analiza, treba obići teren i uraditi još mnogo analiza koje bi donele rezultat-kazao je dr Kresojević.

Pomoćnik gradonačelnika Bojan Ranđelović kazao je izrada Plana razvoja turizma zakonska obaveza svih turističkih destinacija u Srbiji.

-Ova strategija koja kreće da se radi od danas sa ovom radionicom je izuzetno značajna. Treba da se naslanja na nacionalnu strategiju razvoja turizma, a imamo i tu čast ili privilegiju da je Stara planina identifikovana kao jedna od izuzetnih regija u Nacionalnoj strategiji za razvoj turizma u Srbiji-kazao je Ranđelović.

Direktor Turističke organizacije Pirot Bratislav Zlatkov kazao je novinarima da je cilj da se u izradu Programa razvoja turizma uključi što više činioca, od privrednika, preduzetnika, ustanova kulture, nevladinog sektora i državnih institucija koje se bave ovim poslom, kako bi se pravci razvoja turizma što bolje definisali, što je od velikog značaja za razvoj turizma u budućnosti.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1