Lokalna samouprava

Pirot obnavlja svoju tekstilnu industriju, još jedan investitor u Slobodnoj zoni

Danas je u Svečanoj sali Gradske uprave potpisan ugovor o dolasku novog investitora u Pirot. Reč je o kompaniji iz susedne Bugarske, koja se bavi proizvodnjom muških sportskih pantalona a koja će uskoro početi sa proizvodnjom i u Pirotu, u pogonu koji je već izgrađen i u kome će za početak raditi 60 ljudi, a vrlo brzo još toliko, ukupno 120 radnika, kazao je danas gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić.

Ugovor o korišćenju kapaciteta u Slobodnoj zoni su danas potpisali gradonačelnik Vasić, zatim direktor Slobodne zone Pirot dr Dragan Kostić i vlasnik bugarske kompanije Svilen Blažev.

-Firma će zakupiti negde oko 700 kvadrata poslovnog prostora gde će zakupiti najpre 60 a zatim još toliko radnika, dakle, ukupno 120 ljudi. To je investitor koji je sa nama prošao neki ciklus od skoro dve godine. Trudili smo se da bude mnogo brže, investitor je najpre želeo da zakupi pogon u AHA Muri, ali o tome nismo uspeli da postignemo dogovor sa stečajnim upravnikom. Investitor uveliko radi na sređivanju pogona, uskoro se očekuje i instalacija mašina i mi očekujemo da uskoro još jedna firma počne da radi u Pirotu u oblasti tekstila. Zajedno sa kupovinom AHA Mure od italijanskog investitora, ovo je još jedan impuls obnovi tekstilne industrije u Pirotu. Imamo i Merkatus tekstil, koji će raditi na lokaciji Galanteksa a uspešno rade i ostale tekstilne kompanije u našem gradu-kazao je gradonačelnik Vasić.

Direktor Slobodne zone Pirot dr Dragan Kostić kazao je da je Slobodna zona izgradila pogon namenjen radu ove kompanije, koja će ga iznajmljivati. Reč je o dobrom konceptu izgradnje novih braunfild objekata, koga će verovatno uskoro slediti i Grad Pirot, a trebalo bi da uključi i država, naglasio je direktor Kostić.

-Jako je dobro to da Pirot, osim što je gumarski grad, postane i tekstilni, to je jako dobro pa smo zbog toga investitoru dali sve pogodnosti koje je moguće dati. Oni su već izvršili izbor radnika, a naše je da pomognemo da poslovanje teče što je laganije moguće kako bi se stvorili uslovi za širenje i unapređenje pogona-kazao je direktor Kostić.

Vlasnik kompanije Svilen Blažev kazao je da je reč o porodičnoj tekstilnoj fabrici iz Bugarske, čija su osnova proizvodnog asortimana muške sportske pantalone. 

-Namera nam je da u Pirotu proizvodimo proizvode koje najbolje radimo. Kao što je rekao gospodin gradonačelnik, iznajmili smo jednu halu u kojoj za početak mogu da rade šezdeset radnika za početak-kazao je Blažev.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de