Pirot dobitnik sertifikata na Forumu lokalnih lidera

Forum lokalnih lidera, pod pokroviteljstvom NALED-a, održan je danas u Palati Srbija u Beogradu. Na Forumu su se okupili donosioci odluka iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Razvojne agencije Srbije, NALED-a i opština i gradova, i podstaknut je dijalog o uslovima poslovanja i jačanju kapaciteta lokalnih samouprava za podršku privredi i investicijama.


Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić je u svom uvodnom obraćanju na Forumu imao čast da se pozdravnom reči, u svojstvu potpredsednika UO NALED-a, i iz ugla predstavnika lokalne samouprave obrati i govori o neophodnosti uspostavljanja partnerskog odnosa sa privredom u cilju obezbeđivanja kvalitetnih servisa i unapređenja uslova za rad i poslovanje na lokalu, kao i o tome zašto je bitno da taj partnerski odnos neguje neko unutar lokalne samouprave, tj. specijalizovana jedinica za lokalni ekonomski razvoj.
Pored diskusije o lokalnom razvoju i investicijama sa ministarkom Brnabić, na skupu su dodeljeni certifikati uspešnim polaznicima obuka koje su sprovedene u saradnji NALED-a sa RAS-om, a među kojima je i predstavnik naše lokalne samouprave, Nenad Petrović iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Grada Pirota.
Prisutni gradonačelnici, zajedno s ministarkom Brnabić prisustvovali su uručenju sertifikata za predstavnike KLER-a koji su po završetku obuke stekli zvanje internog evaluatora za Program certifikacije opština i gradova po meri privrede u jugoistočnoj Evropi (BFC SEE).

 

 

Fotografije i video – Aleksandar Ćirić

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1