Ove godine nekoliko novih firmi počinje da radi u Pirotu, gradiće se i Lidl

Podelite

U intervjuu za Pirotske vesti gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je da će ova godina biti u znaku novih firmi koje će početi da rade i koje će uposliti na stotine nezaposlenih. Ove godine počeće da se gradi i Lidl u Pirotu pa se očekuje da uz postojeće trgovinske lance poput Maxija, Rode i Lidla koji će početi da se gradi, Pirot postane pravi trgovinski centar što će privući još novca u Pirot, kazao je gradonačelnik Vasić za Pirotske vesti.

-Mi u 2018. godini očekujemo povećanje broja novootvorenih radnih mesta. Sa mnogim investitorima, i domaćim i stranim smo već završili pripreme. Očekujemo da francuska firma preko puta ulaza u Slobodnu zonu počne da radi, da D kompani poveća broj zaposlenih, da dva bugarska i jedan grčki investitor u oblasti tekstila povećaju broj zaposlenih i da naravno Miroljo kao glavni i najveći kupac Prvog maja krene i poveća proizvodnju. Pored toga, očekujemo i prodaju drugog dela Prvog maja i prodaju zemljišta za koje smo stvorili uslove za investitore i na lokaciji postojeće industrijske zone ali i na novim lokacijama. Ono što se već sada javlja kao problem jeste kvalitet radne snage, stepen obučenosti, motivisanosti radne snage-kaže Vasić.

Vasić obilazi novootvorenu fabriku teksila Pirteks u Slobodnoj zoni

Osim investitora iz sektora proizvodnje, Pirot je sve interesantniji i trgovinskim lancima, za koje je opšte poznato da idu tamo gde ima novca. Otvorena je Roda u Pirotu, godinama uspešno radi Maxi, a ove godine gradiće se i Lidl.

Otvorena Roda u Pirotu

-Dokaz da u Pirotu raste kvalitet života i da Pirot raspolaže većom količinom novca u odnosu na druge gradove jeste veliko interesovanje trgovinskih lanaca za naš grad. Sada imamo veliki objekat Rode, a ubrzo u 2018. treba da se gradi objekat Lidla. To je dobro iz više razloga. Prvo, zapošljava se veći broj radnika iz oblasti usluga, trgovine i sličnih delatnosti. Drugo, okreće se više novca i mi pružamo mogućnost da turisti koji dolaze sa strane, pre svega Bugari, ostave više novca ovde i na taj način utičemo i na razvoj lokalne tražnje-kazao je gradonačelnik Vasić.

Pirotski kačkavalj u Rodi probao i ministar Ljajić, detalj sa otvaranja objekta

 

 

Pogledajte i prvi deo intervjua sa gradonačelnikom Vasićem:

Intervju: Vladan Vasić – 2017. godina – godina stabilnosti za Pirot, idemo dobrim koracima napred

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1