Održana sednica Skupštine – raspoređen suficit budžeta od 232 miliona dinara

Na današnjoj sednici Skupštine grada na dnevnom redu je bilo 27 tačaka koje su usvojili gradski odbornici. Ključne tačke dnevnog reda svakako su bile usvajanje rebalansa i raspodela suficita u iznosu od 232 miliona dinara, osnivanje Fonda za energetsku efikasnost, usvajanje Plana kapitalnih investicija za period od 2017-2021 godine i donošenje Programa korišćenja Fonda za razvoj poljoprivrede. Data je saglasnost na Izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova, kao i saglasnost na konačni nacrt Ugovora o javno-privatnom partnerstvu koje obuhvata zamenu postojećih kotlova na lož ulje kotlovima na biomasu i ugovorno isporučivanje toplotne energije u objektima Mlekarske škole “Obren Pejić”, OŠ “Sveti Sava”, OŠ “Dušan Radović” i OŠ”8.septembar”.

Nakon sednice gradonačelnik Vasić izjavio je da je ponoson zbog ostvarenog suficita od 232 miliona od kojih 140 miliona idu u investicije, što je sa izvornim budžetom ukupno 400 miliona za investicije u ovoj godini.


-Osnovan je Fond za energetsku efikasnost kome je opredeljeno 15 miliona dinara. Za izradu projektno tehničke dokumentacije izdvojeno je 20 miliona u gradskom budžetu. Usvojen je Plan kapitalnih investiija za petogodišnji period i to je svojevrstan spisak projekata koji nedostaju gradu. Projekte iz Plana ćemo realizovati kako sredstvima iz našeg budžeta, tako i kroz programe javnih preduzeća, programa Vlade, preko konkurse muđugranične saradnje.-izjavio je Vasić i dodao da je zadovoljan atmosferom na sednici i konstruktivnom raspravom sa predstavnicima opozicije.

Odbornička grupe Srpske napredne stranke i GG”Pirotska nova snaga” uzeli su učešće i imali konstruktivni dijalog kod ključnih tačaka dnevnog, koje su svojim glasovima i podržali.

tekst, foto i video – Aleksandar Ćirić


Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1