Održana sednica Gradskog veća

Danas je u velikoj sali Skupštine grada održana sednica Gradskog veća, na kojoj je razmatrano petnaest tačaka dnevnog reda, koje su većnici jednoglasno usvojili. Na usvajanje odbornicima na Skupštini koja će se održati u petak, 19.maja, prosleđen je Završni račun budžeta za 2016. godinu, kao i niz odluka gradske uprave i Odeljenja za urbanizam. Većnici su usvojili i izmenu Programa poslovanja JP “Komunalac” i izveštaj o radu sa finansijskim izveštajem Doma zdravlja Pirot za 2016.godinu, kao i Program energetske efikasnosti.

– Dugi niz godina Pirot može na kvalitetan način da raspravlja o rebalansima, Završnim računima i Budžetu. Završni račun za 2016. je dobar, bez deficita,  a sa suficitom, koji je delom raspoređen na prošloj sednici, a preostali deo biće opredeljen na narednoj junskoj sednici Skupštine. Zadovoljstvo naše zbog ovoga je još veće, jer kada pogledate izveštaj na državnom nivou, najveći deficit u konsolidovanom računu prave lokalne samouprave, a Pirot nije među tim lokalnim samoupravama, jer uvek realno planiramo prihode i rashode i ostvarujemo suficit. Iz tog razloga smatram da ćemo Završni račun na sednici u petak, usvojiti velikom većinom glasova, rekao je nakon sednice veća, gradonačelnik Pirota, mr Vladan Vasić.

A.Ć.


Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1