Odlična saradnja Grada sa Kancelarijom za javna ulaganja “donosi” stotine miliona dinara investicija

Zahvaljujući odličnoj saradnji Grada Pirota sa Kancelarijom za javna ulaganja Republike Srbije do sada su uspešno realizovana dva projekta uređenja i rekonstrukcije škola u Pirotu, reč je o ređenju OŠ “8. septembar” i školi “Mladost”, a slede radovi i na potpunoj rekonstrukciji fasade, ali i unutrašnjosti Gimnazije, OŠ “Sveti Sava”, kazala je pomoćnica gradonačelnika Milica Golubović, koja je i koordinator za saradnju Grada Pirota sa pomenutom kancelarijom. Po njenim rečima, najnovija vest je stigla danas, a to je da je iz Kancelarije potvrđeno da će se raditi i sportska sala za potrebe škole “Mladost”, za šta će se uskoro početi sa izradom projektne dokumentacije. 

-Izuzetno sam zadovoljna saradnjom sa Kancelarijom za javna ulaganja. Do sada imamo uspešno realizovana dva projekta. Reč je o uređenju OŠ “8. septembar” i školi “Mladost”. Što se finansija tiče, 32 miliona je ugovor sa školom Mladost, gde imamo dodatnih radova još oko 900.000 dinara. Što se tiče OŠ “8. septembar”, 65 miliona je vrednost radova na uređenju dvorišta i matičnu škole i dela fasade, a biće i dodatnih radova od oko 2.5 miliona dinara bez PDV-a. Grad će uložili oko milion i po dinara u mobilijar dvorišta. U planu je i kompletno uređenje dvorišta za šta će biti uloženo još dvadesetak miliona dinara. U toku je izrada i završne projektne dokumentacije za rekonstrukciju fasade Gimnazije koja je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture pa će fasada ostati ista ali u potpuno novom ruhu. Vrednost radova je 84 miliona dinara bez PDV-a. Radiće se i podovi, zidovi, elektro-instalacije, treba da se radi i Sokolana, koja decenijama nije rađena-kazala je pomoćnica Golubović. Ona je dodala i da je u planu izrada projektne dokumentacije i za sportsku halu škole Mladost, kojoj taj segment nedostaje, a danas sam dobila uveravanja da će se i taj projekat realizovati preko Kancelarije za javna ulaganja-zaključila je pomoćnica Golubović.

gimnazija


Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1