Ministar Vukosavljević: Pirot u samom vrhu među gradovima kada je reč o ulaganju u kulturu

Podelite

Ministar kulture i informisanja u Vladi Republike Srbije Vladan Vukosavljević obišao je danas Sajam knjiga i grafike, ali i sve ustanove kulture. Ministar je kazao nakon obilaska da je impresioniran onim što je video, da je Pirot u samom vrhu u Srbiji kada je reč o izdvajanjima za kulture i dodao da će Ministarstvo podržati takve sredine poput Pirota, koje ulažu u kulturu. 

Ministar je nakon obilaska Sajma knjiga odao priznanje svima koji su uključeni u organizaciju ovako jedne ozbiljne manifestacije kakvom se ne mogu pohvaliti ni mnogo veći gradovi u Srbiji.

-Ovaj 19. Sajam knjiga u Pirotu je još jedan od dokaza da ova sredina brine o kulturi jer ima manifestaciju kakvu nemaju ni mnogo veći gradovi u Srbiji. S druge strane, podatak da lokalna vlast izdvaja devet posto budžeta za kulturu je hvale vredna stvar. Mi moramo da stvaramo uslove u onim sredinama koje ulažu u kulturu i brinu o kulturi, da se taj kulturni život još lakše i kvalitetnije organizuje-kazao je ministar Vukosavljević.

 

Aleksandar Ćirić/pirotskevesti.rs

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1