Lokalna samouprava

Meštani Metiljavice dobili asfalt posle tri decenije

 Danas je počelo asfaltiranje ulice Metiljavica, čiji će meštani posle tri decenije dobiti asfalt. Predsednik Mesne zajednice Novi Zavoj Zoran Pejčić kazao je da će meštani konačno moći da odahnu i da zaborave na sve probleme koje su imali dok ulica nije bila asfaltirana i istakao odličnu saradnju sa Direkcijom za izgradnju grada i opštinom Pirot.

-Uz pomoć opštine, Direkcije i samih meštana uspeli smo konačno da napravimo ovu ulicu. Do kraja godine bi trebalo da bude još jedna ulica gotova u ovom naselju, a sledeće godine trebalo bi da se radi stari deo naselja, gde treba da se presvlače, proširuju ulice i uređuje naselje. Dobili smo u Metiljavici konačno asfalt koji za meštane vredi kao “crno zlato”-kazao je novinarima predsednik MZ Novi Zavoj Zoran Pejčić.

asfaltiranje metiljavica_2

Direktor Direkcije za izgradnju grada Branislav Kostić kazao je da će do kraja godine biti asfaltirano još desetak ulica u gradu.

-Za ljude koji ove žive asfalt je od velikog značaja. Ostalo je još samo da se uradi asfaltirane ulice Metiljavica. Urađena je pre toga kanalizacija, odnosno odvođenje vode, ivičnjaci, deo trotoarske površine i evo sada rešavamo i kolovoznu konstrukciju. Ovde ima dvadesetak stambenih objekata i zahtev Mesne zajednice je bio da se asfaltira ulica. Moram da pohvalim saradnju sa MZ Novi Zavoj i svim meštanima jer smo zahvaljujući razumevanju od strane meštana rešili sve probleme s obzirom da se deo puta nalazi i na privatnim parcelama, ali su ljudi dali saglasnost i uspeli smo sve da rešimo. Radove izvodi preduzeće Drumovi AD iz Pirota, vrednost radova je 3.2 miliona dinara, dužina saobraćajnice je oko 200 metara i negde oko 170 tona asfaltne mase je urađeno. Do kraja sezone nas očekuje još desetak ulica da završimo. Naš cilj je da sve ulice koje nemaju asfaltni zastor u gradu, dobiju asfaltni zastor. Ima tridesetak sokaka i mi već polako radimo projektnu dokumentaciju, radimo na rešavanju imovinsko-pravnih odnosa i planiramo da već naredne godine te sokake i asfaltiramo-kazao je direktor Kostić.

asfaltiranje metiljavica_1

Slične vesti

2 Comments

  1. Pripremama za asfaltiranje Bogojavljanske ulice unisten je asfaltirani parking ispred zgrade u ulici Cirila i Metodija, asfaltni plato je prekopan pa ce sa svi automobili u tom delu ulice biti ponovo parkirani u blatu. Cilj asfaltiranja je bio da se poboljsa stanje a ne da se vratimo unazad. U ovim zgradama u Cirila i Metodija ne postoji nijedan uredjen parking za automobile. Sad je i ulica napavljena ukoso pa ima jos manje mesta za parkiranje. Sa druge strane zgrade je takodje neuredjeno dvoriste. U Cirila i Metodija je uz ulicu napravljen travnjak, NIKO NIJE RAZMISLJAO O PARKIRANJU. Auto mi je stalno prljavo a perem ga 2-3 puta mesecno a do posla uvek stizem u prljavim cipelama, jer zaboga – zivim u centru Pirota. Odite, vidite, izvestite o problemu.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de