Kostić: U 2016. radilo se na 42 gradilišta u gradu i selima

Tokom ove godine Direkcija za izgradnju grada Pirota imala je čak 42 gradilišta u gradu i selima, kazao je Pirotskim vestima direktor nekadašnje Direkcije za izgradnju grada, sada Javnog preduzeća za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta, Branislav Kostić. Tokom 2016. godine u infrastrukturne projekte uloženo je 420 miliona dinara, a po rečima direktora Kostića, tokom naredne godine trebalo bi da se nastavi trend povećanja ulaganja u razvoj infrastrukture u gradu i selima.

-S obzirom da građevinska sezona traje osam meseci, to praktično znači da smo svakog meseca imali najmanje po pet aktivnih gradilišta. Mislim da je godina na izmaku jedna od uspešnijih, imali smo budžet od 420 miliona dinara, koji je za sto miliona veći od budžeta za 2015. godinu što samo po sebi govori koliko je bilo puno posla. Ostala su nam još tri projekta koja su u fazi realizacije i koji će zbog vremenskih uslova biti završeni u proleće. To je završetak kružnog toka kod kasarne, završetak Saobraćajnice 1 i završetak ulice Save Kovačevića. To su projekti koji su ušli u realizaciju kroz rebalans budžeta, neke javne nabavke su morale da budu ponovljene tako da će ti poslovi biti završeni čim se steknu povoljni vremenski uslovi početkom 2017. godine-kazao je Kostić.

Kada je reč o projektima koji su realizovani tokom ove godine, direktor Kostić je istakao izradu strateške planske dokumentacije koja će omogućiti dalji razvoj i izgradnju grada – Pirot Zapad i Pirot Nišavska dolina.

-Radili smo na poboljšanju javne rasvete, uređenju trotoarskih površina, uređenje dvorišnih površina, putne pravce prema selima, obećali da ćemo asfaltom stići do svakog sela, na čemu smo i radili pa smo radili u Krupcu, Poljskoj Ržani, stigli smo do Pakleštice, Rosomača i Srećkovca. Radili smo i na uređenju saobraćajnica u gradu, ulicu Kapetana Karanovića, Saobraćajnicu 1, kružni tok kod kasarne i još mnogo drugih važnih projekata-kaže Kostić.

 

tekst, foto, video, montaža Aleksandar Ćirić

 

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1