Kineska nacionalna televizija snimala kako se pravi pirotski ćilim

Podelite

Ekipa Kineske nacionalne televizije danas popodne boravila je u Pirotu gde je, u okviru snimanja promo filma o Srbiji, kao turističkoj destinaciji koja je sve interesantnija Kinezima, snimala video materijal o Pirotu, kao jednom od najinteresantnijih gradova za turiste, sa bogatom tradicijom i kulturom, brojnim brendovima poput pirotskog ćilima, peglane kobasice, pirotskog sira i kačkavalja. 

Zbog povećanog interesovanja Kineza za Srbiju kao turističku destinaciju, ekipa Nacionalne kineske Televizije, boravi u Srbiji i priprema materijal za turistički promo film o Srbiji, namenjem kineskom tržištu. Kako je Pirot nezaobilazna destinacija na turističkoj mapi Srbije, ekipa danas boravi u Pirotu, a deo spota biće i pirotski ćilim, simbol našeg grada i države. Dolazak ekipe dogovoren je u saradnji Turističke organizacije Pirot i Srbije.

-Pre mesec dana je na CNN-u emitovan turistički promo film  o 10 najboljih destinacija Srbije, gde se pored Beograda, Novog sada, Zlatibora i Niša, našao i Pirot. Sada sa ekipom kineskih novinara nastavljamo saradnju i ovakve aktivnosti su veoma važne za promociju našeg grada u čemu nam mnogo pomažu i organizacije poput Zanatske radionice “Damsko srce” i Slavice Ćirić, koji se bave očuvanjem pirotskog ćilima-kazao je direktor Turističke organizacije Pirot Bratislav Zlatkov za Pirotske vesti.

Upravo najveći deo video materijala o Pirotu snimljen je u pomenutoj radionici.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1