Još jedna fabrika u Pirotu – investitor iz Francuske u Pirotu proizvodi za Mišlen, Simens…

Podelite

U Pirotu je odnedavno počela sa radom fabrika JLB Soulier, partner Mišelina – fabrika koja se bavi proizvodnjom metalnih delova i alata za gumarsku i druge industrije. Iza ove kompanije stoji francuski kapital, a po rečima vlasnika, kompanija trenutno uglavnom radi za potrebe Mišelina, sa kojim sarađuje mnogo godina unazad, a uskoro se počinje proizvodnja za još jednog giganta – nemački Simens i mnoge druge kompanije zbog čega će doći i do povećanja broja radnika. Fabriku su obišli gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić i ambasador Francuske u Srbiji Frederika Mondolinija.

-Naš cilj je da u Pirot dovedemo što više “malih” kompanija koje su dobavljači Tigar tajersu dovedemo u Pirot. Na tome smo i radili mnogo godina unazad i evo imamo ovde kompaniju koja zapošljavanja trenutno više od 30 radnika sa planovima za proširenje proizvodnje i upošljavanje nove radne snage. Mišelin je veliki potencijal gde radi 3.500 radi, ali tu ima prostora za ogroman broj manjih firmi koje su “naslonjene” na poslovanje ovog giganta-kazao je gradonačelnik Vasić.

Vlasnik kompanije Erik Blanšet kazao je novinarima da je u Srbiji već 17 godina. 

-U Pirotu smo jer je moja grupacija partner sa Mišlenom 40 godina. Mišlen nas je zamolio da dođemo ovde i investiramo u Pirotu. Želeo bih da se zahvalim gradonačelniku Vasiću na njegovoj podršci za otvaranje fabrike, ali i ambasadi Francuske, menadžmentu Tigar tajersa – Mileni Tošić, Igoru Simiku koji su nam podrška. Naša želja je da proširimo kapacitete u Pirotu-kazao je Blanšet.

Ambasador Francuske Frederik Mondolini kazao je da je tokom svog boravka obišao i Mišelinovu fabriku u Pirotu, kao i fabriku JLB Soulier.

 

-Sama investicija i fabrika Mišelina, kao i ova fabrika predstavljaju priče o uspehu. Fabrika Tigar tajers je najveća francuska investicija u Srbiji koja je privukla i druge investitore u Pirot-kazao je ambasador Mondolini.

Direktor fabrike JLB Soulier Dušan Popović kazao je Pirotskim vestima da je u samu zgradu i mašine investirano za sada oko milion i po evra, a planovi za dalje širenje su vrlo ambiciozni.

tekst, foto, video Aleksandar Ćirić/pirotskevesti.rs

 

Podelite

2 Komentara

  1. Toma

    28.05.2018. at 23:35

    Dakle nema razvoja domacih, Pirotskih, malih dobavljaca Mishelina. U Pirotu se sugradjaninu sve može oprostiti samo uspeh nikada!

  2. Др

    29.05.2018. at 22:02

    У Пироту има неколико добављаца мишелина..ови ће бити протекционисани у односу на њих.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1