Jagnjijada u Krupcu – praznik za sladokusce i gurmane

U subotu, 13. maja, u selu Krupac biće održana tradicionalna manifestacija Jagnjijada, na kojoj će se veliki broj ekipa nadmetati u pečenju jagnjetine na ražnju, u vurnji i drugim “disciplinama”. Ove godine će se manifestacija održati pored reke Nišave, pored igrališta, gde je uređen teren kako bi se stvorilo više prostora za kvalitetno organizovanje ove veoma posećene manifestacije, kazao je predsednik MZ Krupac Saša Zlatković.

Takmičenja počinju u 10 sati, a osim najukusnije staroplaninske jagnjetine, posetioci će moći da uživaju i u kvalitetnom kulturno umetničkom programu, ali i u brojnim proizvodima domaće radinosti koji će biti izloženi i prodavani u okviru manifestacije.

Organizatori su Turistička organizacija Pirot, Mesna Zajednica Krupac, Udruženja žena “Klok”, Udruženja “Vidlič”, a pokrovitelj je Grad Pirot.

Milan Petrović, pomoćnik gradonačelnika zadužen za rad mesnih zajednica kazao je da grad svake godine podržava veliki broj manifestacija u selima i mesnim zajednicama, koje imaju turistički karakter. Organizaciju manifestaciju logistički pomažu i gradska javna preduzeća poput “Komunalca”, “Vodovoda i kanalizacije” i druga javna preduzeća.

Evo i atmosfere sa prošlogodišnje manifestacije:

Jagnjijada u Krupcu(foto galerija)


1 Komentar

  1. DR

    10.05.2017. at 07:46

    Zelim vam uspeh i lep provod ove godine.
    Nazalost necu biti prisutan 🙁
    Neka je sa srecom i da vas vreme posluzi 🙂

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1