Izložba političkih plakata u periodu od 1990. do 2000. godine

Podelite

Povodom obeležavanja jubileja – 61. godine postojanja i rada Istorijskog arhiva Pirot u ponedeljak 13. novembra u Galeriji “Čedomir Krstić” biće otvorena izložba političkih plakata u periodu od 1990. do 2000. godine. Takođe, istim povodom, pripremljena je i publikacija – informativni bilten o radu Ustanove u protekloj godini, kazala je Pirotskim vestima direktorka Istorijskog arhiva Ivana Kostadinović.

-Pripremili smo i “Arhivski dnevnik” – publikaciju, odnosno informativni bilten o radu našeg arhiva u prethodnoj godini. To je novina, do sada nije izlazila ovakva publikacija i nadam se da će to postati praksa i da ćemo i na taj način obaveštavati javnost o radu Arhiva-kazala je direktorka Kostadinović.

Po njenim rečima, trenutno se u Istorijskom arhivu nalazi obimna arhivska građa iz nekadašnje Industrije odeće “Prvi maj”.

-To je velika količina arhivske građe. Ima 1.200 projekata, matičnih knjiga, platnih spiskova, dosijea radnika i to je jedan ogroman posao. Građa je trenutno u našim prihvatnim depoima i očekujemo da ćemo od Nove godine krenuti i sa sređivanjem te građe-kazala je direktorka Kostadinović.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1